De Verenigde Statievrienden starten een nieuwe reis!

De Verenigde Statievrienden starten een nieuwe reis!

Eind 2019 kondigde Hans Aernouts zijn ontslag aan als dirigent van Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden. Tijd om nieuwe uitdagingen op te zoeken. Een vacature werd opgesteld en een planning werd gemaakt om het nieuwe seizoen aan het eind van augustus te starten met een nieuwe dirigent. Maar Corona strooide roet in het eten.
Repetities vielen stil, concerten werden afgelast … Ook de sollicitaties werden op pauze gezet. Na heel wat werk achter de schermen, kwam in augustus het geweldige nieuws dat er weer gerepeteerd mocht worden. In september konden de muzikanten van De Verenigde Statievrienden dan eindelijk kennis maken met de 3 laatste kandidaat-dirigenten die elke een proefrepetitie mochten leiden. Vorige week werd de procedure afgesloten met een stemming waarbij Dominique Capello verkozen werd tot nieuwe dirigent van De Verenigde Statievrienden. Dominique is een 36-jarige koperblazer uit Hellevoetsluis. Hij speelt euphonium en trombone, maar voelt zich ook thuis op saxofoon en slagwerk. Hij is afgestudeerd als muzikant en dirigent aan het Rotterdams Conservatorium. Een veelzijdig muzikant die samen met De Verenigde Statievrienden, en uiteraard ook samen met het instaporkest musicXpress en haar dirigent Els Geyskens, aan een nieuwe reis zal beginnen!

Dominique Capello : “Toen ik woensdagavond het nieuws vernam, was ik blij verrast dat ik mijzelf de nieuwe dirigent van De Verenigde Statievrienden mocht noemen. Ik heb enorm veel zin om er een hele mooie tijd van te gaan maken samen met het orkest. We zullen de komende periode gebruiken om elkaar beter te leren kennen en fijn muziek met elkaar te maken en hopelijk kunnen we zo snel mogelijk toewerken naar een mooi eerste concert. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om met deze mooie groep aan de slag te gaan.”

Muzikanten die deze nieuwe wind bij De Verenigde Statievrienden eens willen ervaren, zijn van harte welkom op de repetities. Voorlopig gaan deze door in Zaal REX, op woensdag van 19u tot 20u voor musicXpress, van 20.30u tot 22u voor De Verenigde Statievrienden. Eens de Corona-maatregelen voor orkesten versoepelen, zal je de orkesten elke woensdag terugvinden in Zaal Heikant. Op een veilige manier samen muziek maken, dat maakt elke muzikant blij!