Koninklijke Harmonie

Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden

Muziek in een nieuwe dimensie voor jong en oud.

Koninklijke Harmonie

Gedurende het ganse jaar organiseert de harmonie concerten en andere activiteiten. Er wordt steeds naar verschillende concerten toegewerkt : opluistering van de misviering van Allerheiligen, High Tea Concert en slotconcert. Afwisselend brengt VSV het ene jaar een klassiek jaarconcert met thema en het andere jaar laten we Essen swingen tijdens Viva la Musica! Uitwisselingsconcerten met andere muziekverenigingen staan regelmatig op het programma. Op ieder concert brengt de harmonie een uitgebreid muzikaal repertoire, van klassiek tot modern, van musical en film tot rock en pop.

Ook niet-muzikale activiteiten staan op het programma, zoals rommel- en antiekveilingen en een restaurantdag.

Elke week repeteren De Verenigde Statievrienden met een orkest van meer dan 40 muzikanten in zaal Heikant. Nieuwe, enthousiaste muzikanten zijn altijd welkom om ons orkest nog groter en levendiger te maken!

 

Dirigent Dominique Capello

Dominique Capello werd geboren op 22 februari 1984 in Hellevoetsluis. Al snel volgde hij de gang van zijn ouders naar de plaatselijke muziekvereniging Voorne & Putten. Daar begon hij als slagwerker om twee jaar later op zijn achtste over te stappen op het euphonium. Met dit instrument werd hij op zijn tiende aangenomen in de vooropleiding van het conservatorium in Rotterdam waar hij les kreeg van George Wiegel. Het was ook deze docent die hem adviseerde trombone te gaan studeren.
Op dit instrument behaalde Dominique fantastische resultaten zoals de winst van het Prinses Christina concours, als eerste koperblazer ooit. Ook won hij het Memisa concours. Op zijn achttiende begon hij te dirigeren. Met zijn zelf opgerichte brass ensemble schreef hij meteen de winst tijdens het ensemble concours van Goeree-Overflakkee op zijn naam met een score van 88 punten.
Onder docent Carlo Balemans ontwikkelde hij zich verder waarna hij in 2008 afstudeerde aan het Rotterdams conservatorium. Een van zijn hoogtepunten tijdens zijn dirigentschap was de 3e plaats tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in 2014 met 88,33 punten met Muziekvereniging Voorne en Putten – Hellevoetsluis. Op dit moment geeft hij les en dirigeert hij meerdere orkesten.

Muzikanten Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden

DirigentDominique Capello
PiccoloLinda Noppe
DwarsfluitLinda Noppe - Guy Van Geldorp - Mara Rosiers - Aster Peeters - Lore Guns - Kiani van Peer
HoboInge Augustyns
KlarinetGudrun Van Geenhoven - Wouter Dewanckel - Danielle Regnard - Ellen Mees - Will Hereygers - Bieke Van Hooydonck - Fen Vandekeybus - Jef Vergouwen - Monique Venesoen - Jacques Letzer
BasklarinetJoris Vergouwen - Carine Vergouwen
Alt SaxofoonSanne Groenen - Judith van Waas - Otto Mennes - Katrien Uytdewilligen
Tenor SaxofoonPeter Aernouts - Adri van den Boom
Bariton SaxofoonWilly Vermeiren
TrompetGert Deckers - Rein Lindenbergh - Stan Hereygers - Marcel Vermaat - Guido Suykerbuyk
HoornWalter Verbouw - Wolf Mennes
TromboneAugust Luijkx - Jasper Peeters - Willy Vergouwen - Wannes Seifert - Lien Guns - Sammy Groenen
EuphoniumGaston Aernouts - Guy Jaspers - Joppe Aernouts - Jef Hereygers
BasRini Reuvens - Tomas Mennes
SlagwerkJan Luyten - Gerd Swinnen

Wil jij graag ons orkest vergroten?

Ons orkest mag nog altijd groter en levendiger worden. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen.