Koninklijke Harmonie

Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden

Muziek in een nieuwe dimensie voor jong en oud.

Koninklijke Harmonie

Gedurende het ganse jaar organiseert de harmonie concerten en andere activiteiten. Er wordt steeds naar verschillende concerten toegewerkt : opluistering van de misviering van Allerheiligen, High Tea Concert en slotconcert. Afwisselend brengt VSV het ene jaar een klassiek jaarconcert met thema en het andere jaar laten we Essen swingen tijdens Viva la Musica! Uitwisselingsconcerten met andere muziekverenigingen staan regelmatig op het programma. Op ieder concert brengt de harmonie een uitgebreid muzikaal repertoire, van klassiek tot modern, van musical en film tot rock en pop.

Ook niet-muzikale activiteiten staan op het programma, zoals rommel- en antiekveilingen en een restaurantdag.

Elke week repeteren De Verenigde Statievrienden met een orkest van meer dan 40 muzikanten in het Parochiecentrum van Essen-Statie. Nieuwe, enthousiaste muzikanten zijn altijd welkom om ons orkest nog groter en levendiger te maken!

 

Dirigent Hans Aernouts

Hans Aernouts is dirigent van harmonie  “De Verenigde Statievrienden” uit Essen en harmonie St. Caecilia uit Kruisland . Dat doet hij met veel plezier, enthousiasme  en toewijding. Voorheen was hij een tiental jaren dirigent van fanfare “Kunst Na Arbeid” uit Schijf, fanfare “Voor Eer en Deugd” uit Meersel-Dreef, Galder, Strijbeek en van fanfare “Wampegalm” uit Arendonk. Hij is ook invaller-dirigent van verschillende amateurverenigingen: fanfares, brassbands, harmonieorkesten en symfonische orkesten.

Als docent laag-koper is hij werkzaam in Nieuwe Veste, het centrum voor de kunsten in Breda en ook in de muziekacademie Muzarto in Kalmthout en Essen is hij leerkracht koper.

Hans Aernouts begon zijn muzikale studies in de gemeentelijke muziekacademie van Wuustwezel. De cornet was eigenlijk zijn eerste keuze, maar al snel werd de overstap gemaakt naar de euphonium om uiteindelijk bij de trombone te komen.

Zijn passie voor muziek werd zo groot dat hij ging verder studeren aan het Lemmensinstituut, de muziekhogeschool van Leuven. Zijn leraar trombone was François de Backer en onder zijn begeleiding behaalde Hans in 1999 de titel “Meester in de muziek”, optie trombone en optie kamermuziek met onderscheiding. Hij studeerde nog verder trombone bij Michel Tilkin, Jazz en lichte muziek bij Hans Sparla in Tilburg aan het Brabants Conservatorium.

Hij speelde trombone in Brass Band Willebroek o.l.v. Frans Violet, in de Metropole Brass Band o.l.v. Guy Audenaert en in het Kempisch Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. Manu Mellaerts. Deze drie orkesten behaalden schitterende titels op binnen- en buitenlandse wedstrijden en maakten mooie CD’s.

Als professionele trombonist speelde hij mee met de Vlaamse Opera, Prima la Musica, het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (musical), het Dorts Kamer Orkest,  deFilharmonie, the Night of the Proms, Het Paleis, het Vlaams Radio Orkest,…

Veerle Jappens is zijn echtgenote en ze hebben drie schatten van kinderen: Maartje, Roos en Hannes.

Muzikanten Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden

DirigentHans Aernouts
PiccoloLinda Noppe
DwarsfluitLinda Noppe - Guy Van Geldorp - Amy Vergouwen - Leen Luyten - Anouk Peeters
HoboInge Augustyns - Sofie Willekens
Es KlarinetAnneke Gotink
KlarinetAnneke Gotink - Gudrun Van Geenhoven - Wouter Dewanckel - Will Hereygers - Bieke Van Hooydonck - Ann Ysenbaardt - Monique Venesoen - Marian Takens - Christianne Kips
BasklarinetJoris Vergouwen - Carine Vergouwen
Alt SaxofoonSanne Groenen - Judith Van Waas - Hilde Stadeus - Eddy Veraart
Tenor SaxofoonPeter Aernouts - Adri van den Boom
Bariton SaxofoonAxel Brants - Willy Vermeiren
TrompetGuy Van Gils - Gert Deckers - Rein Lindenbergh - Stan Hereygers - Lars Robbens - Jan van Eekelen - Guido Suykerbuyk
HoornWouter Van Hoof - Walter Verbouw - Bea Emonds
TromboneWilly Vergouwen - August Luijkx - Annefleur Sauter - Jasper Peeters - Joppe Aernouts - Sammy Groenen
EuphoniumTuur Bierkens - Gaston Aernouts - Guy Jaspers - Toon Van Der Veken
BasRini Reuvens - Tomas Mennes
SlagwerkJan Luyten - Marie Aernouts - Gerd Swinnen

Wil jij graag ons orkest vergroten?

Ons orkest mag nog altijd groter en levendiger worden. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen.