musicXpress

musicXpress

Instaporkest van Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden

musicXpress

musicXpress is het instaporkest van De Verenigde Statievrienden, een jong dynamisch orkest voor beginnende muzikanten. Deze groep van jonge enthousiaste mensen staat onder muzikale leiding van dirigente Els Geyskens.

Het doel van musicXpress is om beginnende muzikanten de kans te geven te leren musiceren in groepsverband zodat zij vlot kunnen doorstromen naar de harmonie. Deze doorstroming gebeurt in samenspraak met de dirigenten, de jeugdwerkgroep en uiteraard de muzikant en zijn/haar ouders.

Jaarlijks staan er diverse concerten en andere uitstapjes op de kalender, al dan niet samen met de harmonie. musicXpress zorgt voor de opluistering van de misviering van Christus Koning en spelen hun eigen programma op het High Tea concert, slotconcert, jaarconcert en Viva la Musica. Je kan hen steunen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Essen waar ze vol enthousiasme pannenkoeken bakken. Tussendoor organiseert de jeugdwerkgroep filmnamiddagen, knutseluurtjes en uitstappen naar bv. de Kidsconcerten.

Elk jaar organiseert de jeugdwerkgroep een Play-In waarop alle muzikanten die al enkele maanden een instrument bespelen, welkom zijn om kennis te maken met het instaporkest. Een hele dag oefenen zij allemaal samen op muziek op hun eigen niveau. De Play-In wordt afgesloten met een concert waarop iedereen van harte uitgenodigd is.

Een uiteenlopende groep van ca. 15 muzikanten oefent elke week in zaal Heikant aan makkelijkere en iets meer uitdagende muziekstukken. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. Speel jij een instrument en wil jij ook samen muziek maken? Kom dan zeker eens kijken!

 

Muzikanten

DirigentEls Geyskens
Dwarsfluit Aster Peeters - Lore Guns - Kiani van Peer - Julie Boden
Klarinet Fen Vandekeybus - Jef Vergouwen - Wiske Seifert
Alt Saxofoon Otto Mennes - Tine van Peer - Marte Vergouwen - Karel Verlooy - Katrien Uytdewilligen
HoornWolf Mennes - Hannelore Tetaert - Jeroen Tetaert - Walter Verbouw
Engelse HoornInge Augustyns
TrompetAugust Luijkx
Trombone Jasper Peeters - Wannes Seifert - Lien Guns
FagotKato Jaspers
Euphonium Jef Hereygers
BasklarinetJoris Vergouwen
BasTomas Mennes
KeyboardMil Vergouwen
Slagwerk Lena Tetaert - Sam Vandekeybus - Gerd Swinnen

Wil jij graag ons orkest vergroten?

Ons orkest mag nog altijd groter en levendiger worden. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen.