musicXpress

musicXpress

Instaporkest van Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden

musicXpress

musicXpress is het instaporkest van De Verenigde Statievrienden, een jong dynamisch orkest voor beginnende muzikanten. Deze groep van jonge enthousiaste mensen staat onder muzikale leiding van dirigent Sander van der Kloot, leerkracht bij Muzarto en dirigent bij bevriende verenigingen.

Het doel van musicXpress is om beginnende muzikanten de kans te geven te leren musiceren in groepsverband zodat zij vlot kunnen doorstromen naar de harmonie. Deze doorstroming gebeurt in samenspraak met de dirigenten, de jeugdwerkgroep en uiteraard de muzikant en zijn/haar ouders.

Jaarlijks staan er diverse concerten en andere uitstapjes op de kalender, al dan niet samen met de harmonie. musicXpress zorgt voor de opluistering van de misviering van Christus Koning en spelen hun eigen programma op het High Tea concert, slotconcert, jaarconcert en Viva la Musica. Je kan hen steunen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Essen waar ze vol enthousiasme pannenkoeken bakken. Tussendoor organiseert de jeugdwerkgroep filmnamiddagen, knutseluurtjes en uitstappen naar bv. de Kidsconcerten.

Elk jaar organiseert de jeugdwerkgroep een Play-In waarop alle muzikanten die al minstens 1 jaar een instrument bespelen, welkom zijn om kennis te maken met het instaporkest. Een hele dag oefenen zij allemaal samen op muziek op hun eigen niveau. De Play-In wordt afgesloten met een concert waarop iedereen van harte uitgenodigd is.

Een uiteenlopende groep van ca. 15 muzikanten oefent elke week in het Parochiecentrum van Essen-Statie aan makkelijkere en iets meer uitdagende muziekstukken. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. Speel jij minstens 1 jaar instrument en wil jij ook samen muziek maken? Kom dan zeker eens kijken!

 

Muzikanten mX

DirigentVan der kloot Sander
Dwarsfluit Peeters Anouk - Van Waas Judith
Klarinet Somers Nicky - Van Geenhoven Gudrun - Kips Christianne
Alt Saxofoon Miguet Meike - Suykerbuyk Ella
Tenor Saxofoon van den Boom Adri
Bariton Saxofoon Aernouts Peter
Trompet Hereygers Stan
Trombone Sauter Annefleur - Peeters Jasper - Mennes Merlijn
Euphonium Aernouts Joppe - Somers Jessie
Slagwerk Aernouts Marie - Suykerbuyk Rosanna - Swinnen Gerd

Wil jij graag ons orkest vergroten?

Ons orkest mag nog altijd groter en levendiger worden. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen.