Op zaterdag 18 maart speelden de muzikanten van instaporkest musicXpress, o.l.v. Sander van der Kloot, een concert op het schoolfeest van het Lager College te Essen. In de Sporthal van het College werden ze onthaald door een enthousiast publiek. De foto's vind je in het fotoalbum.

Op 12 maart 2017 organiseerde K.H. De Verenigde Statievrienden een High Tea Concert in het Parochiecentrum van Essen-Statie.

Instaporkest musicXpress, voor een keertje nog eens onder leiding van Guy Van Geldorp, opende het concert. Vervolgens bracht de Orkestklas van Muzarto, onder leiding van Sam Faes, werken van o.a. Brahms en Bizet. Bijzondere aandacht was er voor Annakin Deckers voor haar cello solo in Nocturne van Tschaikowsky. K.H. De Verenigde Statievrienden sloot het concert af met werken van  voornamelijk Amerikaanse componisten.

Tijdens het concert kon het publiek genieten van heerlijke hapjes, gaande van brownies en pralines over appelcake en broodjes tot quiche met zalm. Hierbij werd gratis koffie en thee aangeboden.

Dankjewel voor jullie talrijke aanwezigheid en voor jullie enthousiasme tijdens ons concert.

Foto's van deze namiddag vind je terug in het fotoalbum.

 

De dirigenten, Hans en Sander, het bestuur en de leden van de K.H. De Verenigde Statievrienden wensen u een prettig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!

DSC 0014 ANIMATION

IMG 0070MusicXpress, het instaporkest van De Verenigde Statievrienden heeft een uitstapje gemaakt naar museum De Speelklok in Utrecht (NL). Ze hebben daar alles geleerd over zelfspelende muziekinstrumenten zoals pianola's, muziekdoosjes, kleine draaiorgels (waar vroeger de straatmuzikanten hun kost mee verdienden) en grote draaiorgels. Er stond zelfs een groot Belgisch dansorgel, bij de ouderen onder ons wel bekend omdat daar vroeger op gedanst werd. Dit was veel goedkoper dan iedere keer een orkest in te huren.

Met het oplossen van een speurtocht doorheen het museum konden ze op een antwoordstrook vakjes uitponsen. Draaiden ze deze strook door een muziekdoosje, dan klonk er een heus liedje. Nadien hebben ze nog geprobeerd om zelf muziek te componeren, maar dat klonk toch niet altijd even zuiver.

Kortom, een top uitje voor jong en oud. Dit museum krijgt van onze instappers een dikke duim omhoog!

Wil je instaporkest musicXpress graag steunen, dan ben je van harte welkom op onze restaurantdag op 13 november in zaal Volkshuis te Essen. Informatie en inschrijvingen vind je in het inschrijvingsformulier.

Auteur: Anja Van Eekelen

RommelAntiekveiling Agenda

Twee keer per jaar organiseert K.H. De Verenigde Statievrienden een rommel- en antiekveiling. Vanaf 13u30 kan u terecht in het Parochiecentrum van Essen-Statie voor het bekijken van de "rommel en antiek". Om 14u00 begint de verkoop. De opbrengst komt integraal ten voordele van de harmonie.

Als u verhuist en u neemt bepaalde spullen niet meer mee of u wil ze naar het containerpark brengen, denk dan even aan onze harmonie. Wij zijn heel blij met alle nog verkoopbare zaken, behalve grote meubelen.

 Hebt u spulletjes voor ons, neem dan best contact op met Gerd Swinnen

tel 0485 13 95 03 of e-mail de harmonie.

Reeds heel erg bedankt op voorhand!

160917 afscheidGuyDat VSV iets kent van feesten was al langer geweten. Op zaterdag, 17 september hebben de leden ook bewezen dat ze heel lang een geheim kunnen bewaren. Er werd voor Guy een heus verrassingsfeest in elkaar gestoken.Guy was jarenlang de drijvende kracht achter de jeugdwerking van de vereniging. Hij heeft nu besloten om de fakkel, of tenminste het dirigeerstokje, door te geven. In het huidige orkest spelen veel leden mee die onder leiding van Guy Van Geldorp hun eerste stappen in het orkest zetten. Daarom verzamelden de muzikanten, samen met de leden van musicXpress om een special te brengen voor Guy. Ook Veerle, de echtgenote van Guy, werd extra in de bloemetjes gezet. Zij heeft hem tenslotte jarenlang moeten missen terwijl Guy de repetities van het instaporkest leidde.

Dankjewel Guy en Veerle!

Meer foto's vind je in het fotoalbum.

 

Om het werkjaar 2015 - 2016 af te sluiten gaven K.H. De Verenigde Statievrienden en het instaporkest musicXpress een slotconcert. Dit was aangekondigd als een openluchtconcert, maar helaas waren de weergoden ons minder goed gezind. Daarom ging het concert door in het Parochiecentrum van Essen-Statie.

Dit jaar werd het een bijzondere editie... we namen afscheid van Guy Van Geldorp als dirigent van musicXpress...

160629 04

Guy stond klaar om het dirigeerstokje door te geven aan zijn opvolger...

160629 60

Maar leek zich plots te bedenken....

160629 61

Doet ie het of doet ie het niet? Iedereen wacht met spanning af...

160629 67

Hij doet het... het instaporkest staat vanaf nu onder de deskundige en creatieve leiding van Sander van der Kloot.

160629 65

Voor deze gelegenheid hebben we oud-leden van musicXpress opgespoord. En zij konden het niet laten om nog een keertje af te zakken naar Essen, naar hun dirigent die hen begeleidde bij de eerste stappen in een orkest... Bedankt Guy, voor je enthousiasme en je motivatie. Je was jarenlang de stuwende kracht achter musicXpress.

160629 68

 Meer foto's vind je in het fotoalbum.

IMG 0989

Onze instappers kunnen duidelijk meer dan alleen muziek spelen. Vergeet Picasso, Magritte, Ensor. Onze jeugdleden hebben echt wel artistiek talent!

Op 30 maart werd een creatieve voormiddag georganiseerd. Hopen verfborstels, sloten verf en vernis werden aangeleverd om vogelhuisjes in vrolijke kleuren te schilderen. Soms leek het wel of de vogeltjes al in huis zaten, maar het waren onze enthousiaste leden die zich uitleefden. 

 

Ons instaporkest musicXpress doet heel wat meer dan alleen maar muziek spelen. Tijdens de vakanties is er steeds tijd en ruimte voor een extra activiteit.

Wil je graag meedoen met deze toffe bende? Neem dan contact op met Gerd Swinnen.

IMG 0989

Onze instappers kunnen duidelijk meer dan alleen muziek spelen. Vergeet Picasso, Magritte, Ensor. Onze jeugdleden hebben echt wel artistiek talent!

Op 30 maart werd een creatieve voormiddag georganiseerd. Hopen verfborstels, sloten verf en vernis werden aangeleverd om vogelhuisjes in vrolijke kleuren te schilderen. Soms leek het wel of de vogeltjes al in huis zaten, maar het waren onze enthousiaste leden die zich uitleefden. 

Meer foto's vind je in het fotoalbum.

Ons instaporkest musicXpress doet heel wat meer dan alleen maar muziek spelen. Tijdens de vakanties is er steeds tijd en ruimte voor een extra activiteit.

Wil je graag meedoen met deze toffe bende? Neem dan contact op met Gerd Swinnen.

Op 29 en 30 april brengt K.H. De Verenigde Statievrienden het concert Viva la Música in samenwerking met Belle Perez.

Ter voorbereiding van dit concert 2016 02 14repeteerden de muzikanten op zondag, 14 februari samen met enkele artiesten zoals Josefien Derijcke (9 jaar, bekend van TV), Ingrid Mank, Jef Broes, en Pops o.l.v. Ingrid Mank. De Viva La Música-koorts begint nu 2016 02 141
serieus op te laaien, aldus dirigent Hans Aernouts. Hou dus alvast 29 en/of 30 april vrij als u erbij wil zijn.

Bekijk meer foto's.

In volle voorbereiding voor Viva La Música hield K.H. De Verenigde Statievrienden even halt in Nispen.20160320Nispen COLLAGE

Op zondag 20 maart organiseerde Harmonie Sint-Caecilia uit Nispen een uitwisselingsconcert.

Dit was de perfecte gelegenheid voor de Statievrienden om alvast enkele concertwerken voor Viva La Música uit te voeren .

En het talrijk opgekomen publiek zag dat het goed was.

Wil u er ook bij zijn op Viva La Música? Het concert gaat door op vrijdag, 29 april én zaterdag 30 april in T&T te Essen.

Bestel nu uw kaarten.