160629 65

Sander van der Kloot zijn interesse voor muziek heeft hij van geen vreemden. Zowel zijn vader, moeder, zus als zijn grootvaders spelen muziek. Hij startte zijn opleiding aan muziekacademie Muzarto te Essen in 2002. Hij volgde les bij docenten Kris Van Meel en Jürgen Van Assche. Tien jaar later studeerde hij hier af met grootste onderscheiding. Sander besliste om zijn muzikale droom te gaan proberen waarmaken en startte de opleiding muziek – klassiek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij tot op heden bezig is aan zijn masteropleiding bij docenten Koen Wilmaers en Carlo Willems.
Het verenigingsleven is een groot aspect van zijn muzikale loopbaan. Hij sloot zich op tienjarige leeftijd aan bij Muziekvereniging De Heidebloem uit zijn geboortedorp waar zijn familie ook deel van uitmaakte. Tot op heden is hij hier nog steeds vaste slagwerker. In 2010 sloot hij zich tevens aan bij Harmonie De Jonge Scheuten uit Wuustwezel. Dit is een groot harmonieorkest dat in de op een na hoogste afdeling geklasseerd staan. In december 2016 stapte Sander ook in de brassbandwereld en dat bij Festival Brassband.
Al vanaf jonge leeftijd vroegen verschillende verenigingen uit de buurt aan Sander om hier en daar concerten of concoursen mee te spelen. Op deze manier leerde hij veel nieuwe muziek, nieuwe dirigenten en nieuwe muzikanten kennen. Verschillende dirigenten hebben verschillende stijlen, manieren om dingen aan te geven, enz. Toen Sander begon aan het conservatorium kreeg hij de vraag vanuit Muziekvereniging De Heidebloem om dirigent te worden van een nieuwe opleidingsorkest. Sander nam dit aan en besliste dan ook om zichzelf te wagen aan een opleiding HaFaBra-directie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij tot op heden studeert in de klas van Steven Verhaert, Dirk De Caluwe en Jan Van der Roost. Sinds september 2015 is hij tevens aangesteld als dirigent van Resisto, het jeugdorkest van Harmonie De Jonge Scheuten.
Sander geeft ook al enige tijd les. In zijn laatste jaar aan de muziekacademie begon hij reeds slagwerkles te geven vanuit Muziekvereniging De Heidebloem. Ook heeft hij reeds enkele interims gedaan in muziekacademies uit Kapellen, Wuustwezel en Hever. Vanuit deze ervaringen is zijn keuze voor de masteropleiding Muziek – Klassiek, Optie Educatie voortgekomen.
Verder is Sander ook af en toe actief in de professionele wereld als spelend muzikant. Zo is hij lid van het Il Novecento orkest van Night Of The Proms en speelt hij nu en dan producties mee met deFilharmonie.
Als uitlaatklep van het klassieke aspect van zijn artistieke bezigheden is Sander de drummer bij surfrockband Between Meadows. Deze driekoppige band schrijven eigen nummers en treden vaak op in verschillende settingen. Zo hebben spelen zij vaak in cafés, op kleine festivals of fuiven maar hebben ook al optredens gehad in het Depot te Leuven.
Sander van der Kloot is een veelzijdig artiest die op zoek is naar zo’n breed mogelijk gamma aan muzikale bezigheden. Deze zoekt hij op als uitvoerend muzikant, dirigent, leraar en arrangeur.

  • Deze site was laatst aangepast op:donderdag 08 februari 2018, 17:38:21.