rommelenantiek afbeelding
Twee keer per jaar organiseren De Verenigde Statievrienden een rommel- en antiekveiling. Vanaf 13u30 kan u terecht in het Parochiecentrum van Essen-Statie voor het bekijken van de "rommel en antiek". Om 14u00
begint de verkoop. De opbrengst komt integraal ten voordele van de harmonie.

Als u verhuist en u neemt bepaalde spullen niet meer mee of u wil ze naar het containerpark brengen, denk dan even aan onze harmonie. Wij zijn heel blij met alle nog verkoopbare zaken, behalve grote meubelen.

Hebt u spulletjes voor ons, neem dan best contact op met Gerd Swinnen
tel 0485 13 95 03 of e-mail de harmonie.

Reeds heel erg bedankt op voorhand!

160629 65

Sander van der Kloot zijn interesse voor muziek heeft hij van geen vreemden. Zowel zijn vader, moeder, zus als zijn grootvaders spelen muziek. Hij startte zijn opleiding aan muziekacademie Muzarto te Essen in 2002. Hij volgde les bij docenten Kris Van Meel en Jürgen Van Assche. Tien jaar later studeerde hij hier af met grootste onderscheiding. Sander besliste om zijn muzikale droom te gaan proberen waarmaken en startte de opleiding muziek – klassiek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij tot op heden bezig is aan zijn masteropleiding bij docenten Koen Wilmaers en Carlo Willems.
Het verenigingsleven is een groot aspect van zijn muzikale loopbaan. Hij sloot zich op tienjarige leeftijd aan bij Muziekvereniging De Heidebloem uit zijn geboortedorp waar zijn familie ook deel van uitmaakte. Tot op heden is hij hier nog steeds vaste slagwerker. In 2010 sloot hij zich tevens aan bij Harmonie De Jonge Scheuten uit Wuustwezel. Dit is een groot harmonieorkest dat in de op een na hoogste afdeling geklasseerd staan. In december 2016 stapte Sander ook in de brassbandwereld en dat bij Festival Brassband.
Al vanaf jonge leeftijd vroegen verschillende verenigingen uit de buurt aan Sander om hier en daar concerten of concoursen mee te spelen. Op deze manier leerde hij veel nieuwe muziek, nieuwe dirigenten en nieuwe muzikanten kennen. Verschillende dirigenten hebben verschillende stijlen, manieren om dingen aan te geven, enz. Toen Sander begon aan het conservatorium kreeg hij de vraag vanuit Muziekvereniging De Heidebloem om dirigent te worden van een nieuwe opleidingsorkest. Sander nam dit aan en besliste dan ook om zichzelf te wagen aan een opleiding HaFaBra-directie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij tot op heden studeert in de klas van Steven Verhaert, Dirk De Caluwe en Jan Van der Roost. Sinds september 2015 is hij tevens aangesteld als dirigent van Resisto, het jeugdorkest van Harmonie De Jonge Scheuten.
Sander geeft ook al enige tijd les. In zijn laatste jaar aan de muziekacademie begon hij reeds slagwerkles te geven vanuit Muziekvereniging De Heidebloem. Ook heeft hij reeds enkele interims gedaan in muziekacademies uit Kapellen, Wuustwezel en Hever. Vanuit deze ervaringen is zijn keuze voor de masteropleiding Muziek – Klassiek, Optie Educatie voortgekomen.
Verder is Sander ook af en toe actief in de professionele wereld als spelend muzikant. Zo is hij lid van het Il Novecento orkest van Night Of The Proms en speelt hij nu en dan producties mee met deFilharmonie.
Als uitlaatklep van het klassieke aspect van zijn artistieke bezigheden is Sander de drummer bij surfrockband Between Meadows. Deze driekoppige band schrijven eigen nummers en treden vaak op in verschillende settingen. Zo hebben spelen zij vaak in cafés, op kleine festivals of fuiven maar hebben ook al optredens gehad in het Depot te Leuven.
Sander van der Kloot is een veelzijdig artiest die op zoek is naar zo’n breed mogelijk gamma aan muzikale bezigheden. Deze zoekt hij op als uitvoerend muzikant, dirigent, leraar en arrangeur.

Muziek spelen doen we graag bij De Verenigde Statievrienden. 
Maar ook voor plezier en extra activiteiten maken we steeds tijd. 
Wil je ook eens proeven van de leuke sfeer, wil je muziek maken in een toffe groep?
Kom dan gerust eens kijken!
Wij repeteren in het Parochiecentrum Statie, Kerkstraat 62, 2910 Essen
Het instaporkest repeteert op woensdag van 19:00u tot 20:00u  o.l.v. Sander Van de Kloot
Het harmonieorkest repeteert op woensdag van 20:15u tot 22:15u o.l.v. Hans Aernouts

Meer informatie kan je verkrijgen via: harmonie@deverenigdestatievrienden.be of bij de leden van het bestuur

Loading...

Wil je onze vereniging sponsoren? Neem contact op met Joris Vergouwen voor de mogelijkheden:

of mobiel: 0032 497 10 06 28

  • Deze site was laatst aangepast op:dinsdag 12 december 2017, 12:12:51.